top of page
  • Foto van schrijverKristian Esser

Sales is social


Het is duidelijk te merken dat de nieuwigheid van social media voorbij is. Het aantal algemene lezingen dat bij ons wordt aangevraagd neemt af en maken plaats voor lezingen over specifieke onderwerpen als ’social commerce’, ‘webcare organisation’ of ‘social location’.


Dit betekent dat organisaties steeds meer inzicht krijgen in hoe en met welke middelen sociale technologie kan worden ingezet.

Het is niet moeilijk te voorspellen dat communicatie- en marketing afdelingen vol gas geven op social media. Dat is begrijpelijk juist omdat deze afdelingen vermoedelijk het meest ervaring hebben met de vaardigheden die worden verwacht om deel te nemen aan het dialoog. Hoe ga ik het gesprek aan, hoe praat ik over mijn merk en met welke middelen kan ik onze klanten verleiden.

Toch verbaast het ons dat de afdeling die het meest profijt zou kunnen hebben van sociale media achter blijft; de sales afdeling.

Daar waar marketing gewend is om te denken in breed bereik en het voor hen ook moeilijk is om terug te schakelen (social media is vaak een op een), heeft juist de sales afdeling profijt om persoonlijk en direct contact met haar klanten te maken. Uit persoonlijk contact ontstaat verdieping en vertrouwen, beide ingrediënten die bevorderlijk zijn voor conversie. Persoonlijk contact bevordert ook local sales, hierover hebben we al eerder een gedachte geschreven.


Maar het is heus niet zo dat iedereen stil staat. Platformen als SalesForce hebben als doel om sociale integratie toe te voegen aan hun sales instrumenten. Toch krijgen we zelden (op een paar uitzonderingen na) van een klant te horen dat ze een sales afdeling social actief willen krijgen met een goed en doordacht plan.

Daar liggen nog kansen.

Geschreven op 20 februari 2013

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page