top of page
  • Foto van schrijverKristian Esser

Social Commerce en Social Mining

De komende tijd gaan we ons richten op twee nieuwe opkomende ontwikkelingen.


Social Commerce

Het is niet te ontkennen dat webshops het op dit moment bijzonder goed doen en wanneer je goed oplet zie je dat er een aantal grote spelers op de markt zijn gekomen met grote ambities en bijbehorend marketingbudget. Best veel geweld aan affiliate marketing en zelfs massamediale inzet om iedereen te bereiken.

Aan de andere kant hebben we nog steeds veel offline winkels die niet ineens zullen verdwijnen (wel moeten ze veranderen) en ook daar zien we dat, gezien de daling van de implementatie kosten, ook zij kleine webshopjes beginnen.

Hoe gaan die twee stromingen samen? Hoe zorg je ervoor dat je als kleine speler de strijd aan kan gaan met de grotere? Voor ons is het helder.

‘If you can’t beat them, change the rules’

We zijn al bezig en zullen de komende tijd meer aandacht besteden aan hoe je social media effectiever kan inzetten om de loyaliteit met je connected klant te versterken. Onze kennis kunnen we vervolgens ook direct in praktijk brengen bij onze retail klanten vanHaren en van den Assem. En je raad het al, het heeft voornamelijk te maken met de dialoog en niet met zenden.


Social Mining

Waar we ook heel veel aandacht aan gaan geven is het inzetten van technologie om alle data te interpreten om vervolgens in staat te zijn om toekomstscenario’s te schetsen. We zijn in gesprek met een toonaangevende Nederlandse monitoring onderneming.

Die kennis zetten wij ook in voor ons conversatieproduct Whisper People, waar een team van specialisten het actieve gesprek van een merk over kan nemen (niet de reactieve webcare conversatie).

Met die kennis ben je in staat om actie, gedrag maar ook WENS in kaart te brengen. Met die gegevens kun je nieuwe mogelijkheden verkennen en interessante product-markt-combinaties aanleveren.

Beide stromingen geven structurele veranderingen aan hoe wij onze klanten gaan bereiken en hoe we beslissingen gaan nemen. Hiervoor zullen organisaties, in samenwerking met nieuwe toeleveranciers van kennis zoals Mr.Harder, ook nieuwe mensen aannemen die goed aansluiten op deze nieuwe vormen van samenwerking.


Interpretatie

Tijdens onze laatste Whisper Keynote waren we in het gezelschap van Microsoft, Oracle en Atos. Paul Albada Jelgersma (Head of Portfolio Development at Atos International) gaf ook al aan dat data-ingenieurs sleutelposities gaan innemen bij organisaties. Maar als je het ons vraagt, is het juist de combinatie van data en het vermogen om die na analyse nog verder met strategische inzichten en creativiteit te interpreteren die de winnende combinatie geeft.


Geschreven op 1 juni 2012

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page