top of page
  • Foto van schrijverKristian Esser

Ontdekkingsreis

Als een kapitein op ontdekkingsreis moet gaan en de bemanning moet samenstellen, hoe kan hij zijn team overtuigen om aan boord te stappen? Vertellen welke route ze gaan nemen of het verhaal vertellen van wat ze zouden kunnen vinden?Om mensen te overtuigen je te willen volgen moet je de droom laten zien in plaats van de realiteit. Volgen betekent naar een plaats gaan waar we nog niet zijn, betekent energie gebruiken om een ​​doel te bereiken. Dit doel moet waarde hebben, anders besteden we niet de benodigde energie om er te komen. En als we het doel nog niet kennen, moeten we het verhaal vertellen van wat we zullen zien. Hoe beter het verhaal, hoe meer mensen zullen volgen.


De bevestiging kreeg ik bij een afspraak in het gebouw van G-Star. Op de begane grond vindt je een reeks sculpturen uit een wereld die nog niet bestaat, gemaakt met hun materialen, hun identiteit. Het verhaal van een wereld waar we nog niet zijn.

Wat G-Star doet is gewoon proberen mensen ertoe te brengen hen te volgen. Volg ze omdat ze een visie hebben op wat ze zullen vinden wanneer we samen verder gaan.

Technologie

Precies hetzelfde geldt voor de technologische reis die we aan het ondernemen zijn. We weten niet waar we naartoe gaan, het kan een reis vol onverwachte gebeurtenissen zijn, we zullen dingen voor het eerst zien en de wereld zal ons verrassen. Dit is de reden waarom ondernemers het verhaal van hun bedrijf moeten creëren, anders volgen mensen niet.


De belofte

Het is niet iets nieuws wat ik vertel, het is ook te vinden in de oude geschriften. Voor een deel zijn en blijven we avonturiers, opzoek naar verhalen die ons inspireren om verder de toekomst in te gaan. Op zoek naar beter? Wat mij betreft wel.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page