top of page
  • Foto van schrijverKristian Esser

Mijn Smart Working ervaring in een workshop, online.


Morgen ga ik voor een groot advies & ingenieursbureau een brainstormsessie leiden met 16 deelnemers, online. Dit was oorspronkelijk een sessie die we op een geweldige locatie hadden gepland. Nu gaan we het noodgedwongen anders doen. We maken van de nood een deugd, en wat voor een!


We zullen moeten veranderen, dat is helder. Zoals eerder in de geschiedenis wordt er verwacht dat we ons kunnen aanpassen, en ja, dat gaat niet vanzelf. Corona heeft ons allemaal aan huis gekluisterd, het oude vertrouwde ‘collega’s onder elkaar’ wordt verdrongen door het staren naar een beeldscherm in de hoop wat warmte te voelen van andere lotgenoten. Maar geloof me, online samenwerken kent veel voordelen, en dat weet ik uit ervaring. Dat komt omdat ik aan verschillende projecten tegelijk werk en vaak ook met bedrijven in het buitenland. In de loop der jaren heb ik ontdekt wat de enorme voordelen zijn van online en decentraal werken. Niet iedereen stond ervoor open. Je moet het kunnen, maar vooral willen.


‘Willen’ is nu een beetje ‘moeten’ geworden. ‘Kunnen’ is een ander verhaal.


Bij aanvang van nieuwe projecten vertel ik mijn klanten dat zonder te mailen de communicatie van het project via een community loopt. Dat vinden ze moeilijk. En niet alle klanten doen het. Wat ze in dat geval missen is de ervaring om on- en offline samen te werken, een ervaring die naarmate de technologie beter wordt bijna symbiotisch lijkt.


Online samenwerken heeft wel een fundament nodig. Dat is de online community en een ervaren Community Manager. Zonder kun je de waarde van decentraal en asynchroon werken niet benutten.

Daarnaast heb ik drie aspecten gedefinieerd om Smart Working succesvol te maken. Dat zijn:


- Onderlinge communicatie

- Online samenwerking

- Borgen van informatie


Voor alle drie aspecten zijn vaardigheden, processen en technologie nodig.

Deze kun je leren, en ik kan je daarbij helpen. Ik heb hiervoor een cursus gemaakt en mijn kennis, ervaring en tools die je kan inzetten er in verwerkt. De cursus Smart Workshop kan individueel (op inschrijving) of door bedrijven worden ingekocht. Neem gerust contact met me op, dan kunnen we bespreken wat het beste bij je past.


Het is tijd voor verandering.


Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page