top of page
  • Foto van schrijverKristian Esser

Maar wat doe jij eigenlijk Kristian?


In een gesprek met Maaike, een bijzondere vrouw die mij zo nu en dan scherpe vragen stelt, moest ik niet alleen hier antwoord op geven maar ook op de volgende vragen:

  • Welke waarde geef je aan je klanten?

  • Hoe ziet een opdracht met jou eruit?

  • Hoe kunnen ze resultaat meten?

Mijn antwoord op de eerste vraag is: ‘Ik help bedrijven met digitale transformatie’, maar zoals Maaike terecht opmerkte, is dat wel een containerbegrip geworden. De overige vragen waren duidelijk bedoeld om nog helderder te worden.

Hier gaan we dan:


Digitale transformatie voor producten of diensten.

Wanneer een product of dienst niet meer aansluit op de markt dan moet je daaraan werken. Ik zorg ervoor dat er een betere fit naar de (online)markt ontstaat.

Dat doe ik door brainstormsessies met het verantwoordelijke team te begeleiden. Daarnaast denk ik mee, bied ik al mijn kennis aan en definieer na de brainstorm wat de next steps zijn om je product of dienst te verbeteren. Wanneer het project een vervolg heeft kan ik voor de klant het project leiden.

Van tevoren hebben de doelen gedefinieerd. De resultaten worden achteraf gemeten.


Digitale transformatie voor processen.

De processen in een organisatie worden steeds vaker ondersteund door digitale middelen. Het varieert van de inzet van een online tool tot aan het samenwerken in online communities. Maar het zijn mensen die ermee moeten werken, en dat moeten ze willen. Ik neem mensen en processen mee naar de volgende stap door ze te inspireren en te leren hoe dat te doen.

Het gaat over Smart Working wat vaak hand in hand gaat met het ontwikkelen van een interne kenniscommunity.

Na mijn interventie kunnen medewerkers makkelijker op afstand werken en bouwen aan een kenniscommunity voor de organisatie.


Digitale Transformatie voor communicatie.

Bedrijven communiceren tegenwoordig via verschillende kanalen en door verschillende mensen in de organisatie. Dat vinden ze lastig. Ik ga met een klein team aan de slag om een heldere communicatiestrategie te ontwikkelen, die niet alleen de middelen maar ook de processen structuur geeft. De ‘brandstory’ staat hierbij altijd aan de basis.

Het online dialoog ondersteund je bedrijf, je product en je acquisitie.

Na mijn interventie kan het bedrijf met meer vertrouwen aan de slag en kan er door de juiste structuur worden gemeten wat de effectiviteit van het online dialoog is.

Naast alle processen bied ik ook advies op afstand.


Nu is mijn vraag.

Is dit helder? Wat zou nog beter kunnen?

Dankjewel Maaike :)

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page