top of page
  • Foto van schrijverKristian Esser

De glazen data


We kwamen laatst een interessante site tegen; Kaggle. Wat Kaggle doet is best cool. Het is een crowdsourcing platform voor data analisten die worden uitgedaagd om toekomstscenario’s te schetsen.

Bedrijven dagen deze analisten uit door hen data aan te leveren. Data waarmee zij moeten gaan ‘gogelen’.


Zoals in dit artikel aangegeven zijn we er van overtuigd dat bedrijven in de toekomst meer data analisten gaan aannemen maar tot die tijd (en ook daarna) is Kaggle een interessante oplossing. Het is overigens geen kinderachtig experiment, in tegendeel. Ik zag een ‘challenge’ voor de gezondheidszorg met een beloning van € 3.000.000,-

De opdracht was: bepaal op basis van historische patiëntgegevens welke individuen het komende jaar hoogstwaarschijnlijk opgenomen zullen worden in een ziekenhuis en hoe lang ze daar zullen verblijven.

Deze ontwikkelingen gaat steeds meer richting ‘live data’ dat veel interessanter is dan ‘uit onderzoek is gebleken dat’.

We leven in een tijd waar paradigma’s veranderen. Zo zien we dat de mystieke rol van de waarzegster plaats maakt voor de analytische rol van de data analist. De toekomst is binnen handbereik, maar je moet er wel naar reiken.

Geschreven op 31 januari 2013

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page