top of page
  • Foto van schrijverKristian Esser

Communities of WorkOnline Communities bestaan in allerlei vormen. Community of Practice of Community of Interest worden al ingezet door verschillende bedrijven en hebben al bewezen hoe waardevol de verbindingen die ze tot stand brengen kunnen zijn. Ze zijn niet alleen kostenefficiënt, maar leveren ook aantoonbare waarde ter bevordering van verbeteringen.


Wat mij echter opvalt, is het relatieve gebrek aan aandacht voor Communities of Work. Dit is een concept waar ik al jaren aan werk. In de praktijk weten we dat communities het meest zinvol zijn wanneer ze een gedeelde interesse omarmen. Stel je nu eens voor dat een project die gedeelde interesse vormt.


Wanneer we digitaal samenwerken, op afstand, kan de Communities of Work de virtuele werkruimte worden van het project. Het is de plek waar alle benodigde informatie te vinden is, perfect in context geplaatst. Een team heeft hier alle gereedschappen tot hun beschikking om naadloos met elkaar te verbinden en ideeën uit te wisselen. En als je dit goed aanpakt, zul je merken dat je zelfs e-mails niet meer hoeft te gebruiken om efficiënt samen te werken. Hoe fantastisch is dat!


Ik werk al geruime tijd op deze manier en help bedrijven met het optimaliseren van hun digitale samenwerking. Gaat er een lampje branden? Neem gerust contact met me op, zowel hier als in mijn community Local Minds.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Commenting has been turned off.
bottom of page