top of page
  • Foto van schrijverKristian Esser

Beam me up Scotty


Dat gesprekken, muziek en beeld door een draadje, of vaker, door de lucht heen en weer vliegen is voor iedereen gewoon geworden. Vanaf nu vliegen er ook objecten door de lucht! Dat hebben we te danken aan 3D printing.

3D technologie bestaat al 20 jaar maar nu pas, dankzij de ontwikkeling van 3D software en de vaardigheden van de consument, krijgt het ruimte voor groei. Net als desktop publishing zal desktop producing toenemen.

Dit gaat zorgen voor grote veranderingen in hoe wij met onze wereld omgaan. Ze zijn te benoemen in:


Verbinding

Elk object kan een link hebben naar een persoon, kan een verhaal hebben en kan ons koppelen aan wie dat object heeft bedacht.


Transport

China is niet de volgende productiemacht maar onze desktops. We hoeven daarom niet meer onze goederen over de hele wereld te transporteren.


Grondstoffen

Het zijn ontwikkelingen die een grote impact hebben op hoe we grondstoffen gebruiken. Er zullen nieuwe komen met sterk muterende eigenschappen.


Consumptie

We gaan anders en vooral minder consumeren. We gaan minder vervangen en meer repareren. Een gedachte overigens, die Eckart Wintzen heel cool zou vinden.

Wat mij het meest inspireert is verbinding. De objecten om ons heen krijgen meer en meer waarde. Geen intrinsieke maar toegevoegde waarde, waardoor we met veel meer zorg om zullen gaan met onze omgeving. Een plastic bekertje vind je in de prullenbak, een plastic bekertje dat gemaakt is door je beste vriend vind je op het aanrecht.


Shapeways.com

Deze gedachtes schrijf ik na een fantastisch bezoek aan Shapeways in Eindhoven (het hoofdkantoor is in NY, dat doen we de volgende keer :). Pieter Limburg is Manager Supply Chain Europe en heeft me laten zien hoe bijzonder ze zijn. Een jonge onderneming die nieuw en anders denkt, maar vooral passie voor hun product heeft.

Onze spullen vliegen tegenwoordig door de lucht. Star Trek fans kunnen enthousiast juichen! De eerste stappen van ‘Beam me up Scotty’ zijn gemaakt!

Geschreven op 13 maart 2013

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page