top of page
  • Foto van schrijverKristian Esser

Thingsbook


De komende jaren zullen er enorm veel stappen worden genomen in het veld van mobiliteit en dat is voornamelijk te danken aan ontwikkelingen als localisatie, sensodata (sensoren die informatie produceren) en wat we in een mooi woord kennen, ‘the internet of things’.


Veel automerken hebben een sterke USP. Volvo staat voor veilig, Mercedes voor betrouwbaar, Opel voor degelijk maar welke autofabrikant zal het aandurven om ‘safe connectivity’ te claimen als USP? In andere markten zien we het al gebeuren. Neem de fotocamera industrie bij voorbeeld. Daar waar het voorheen om beeldkwaliteit ging wordt er nu aandacht besteed aan de ‘cloud’ en ‘connectivity’ mogelijkheden. Elke foto kan zo op je socials en dat zou nu al kunnen inclusief metadata als temperatuur, locatie, datum, en wie weet in de toekomst sociale gegevens van de mensen die er op staan door de mogelijkheden van ‘face recognition’. Mocht je hebben besloten om niet te willen verschijnen op (social)foto’s dan wordt vanzelf je gezicht onherkenbaar gemaakt.

Autos’s zijn fotocamera ‘on stereoids’ als het gaat om technologische ontwikkelingen dus, er is heel veel te verwachten in die sector (zie artikel ‘auto klaar voor digitale snelweg’ in Emerce van feb 2013).

Maar al deze ontwikkelingen brengen ons ook op een nieuwe gedachte.

Wat nu nog niet is maar wel een kans maakt is het ‘Thingsbook’. Het platform dat alle objecten gaat verzamelen die ‘connected’ zijn, en hun gebruikers met elkaar gaat koppelen. Zonder al te veel moeite kun je al tal van mogelijkheden bedenken. Mooie toekomst.

Geschreven op 14 februari 2013

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page